tsnf12053

"Hjørnet" på Evenskjer i 1939. Til venstre i forgrunnen har vi manufakturforretningen til Helga Johansen. Hvis jeg ikke husker feil, var det også en ved navn Achim Andreassen som drev forretningen, før Aslaug Michelsen overtok og drev manufaktur til langt ut på 1980-tallet. Til høyre for manufakturforretningen står huset til Leif Moursund. Det lille huset bak Moursund er huset til (Adolf) Bernhof Andersen, min bestefar.  Huset ble bygd av hans far Anders Eberg Johannesen i 1875. Fjøset ligger omtrent der Odd Brun bor i dag. Det kvite store huset i bakgrunnen er huset til Klaus Grimstad, bygd rundt 1870. Helt ute på Skjærran har vi kaia og handelsstedet til Trygve Nibe. Ved siden av meieriet kan vi så vidt se litt av Olav Hansens hus.

tsnf12054

Som det foregående bildet, er også dette tatt fra kirketårnet. Fotografen har vridd seg litt mot høyre, og vi kjenner igjen gutten som drar noe etter seg. Som vi ser er Nibemarka så godt som ubebodd, bare "Grishuset" i bakgrunnen. I forgrunnen har vi butikken til Borghild Vassvik som Lilly og Gunnar Hansen overtok tidlig på 1950-tallet. Videre nedover mot Skjærran har vi kommunehuset og bak det skimter vi røstet på Gjestgiveriet. På andre siden av veien har vi til høyre butikken til Ovalda og Sverre Grimstad. Videre nedover Jenny Fredheim, Skille og meieriet. Bildet er tatt fra kirketårnet. Vi ser et skilt på huset til Jenny Fredheim. Hun drev kafé der en periode.

tsnf12056

 Til venstre huset til Alfred Rafaelsen. På andre siden huset til Johan Mathiassen. Han og Alfred Rafaelsen drev butikk her i mange år. I 1946 ble Skånland Samvirkelag stiftet, og de overtok da disse lokalene til frem til midten av 1950-tallet. Fra ca. 1960 var det postkontor. Bak huset til Mathiassen ser vi litt av husene på Småhågan. Videre bortover har vi Karl Kaspersen, Leonhard Myrstad, litt av Dankert Normanns hus, Aronsen og Sverre Warberg. Dette bildet er også tatt fra kirketårnet i 1939.

evenskjer235

Dette bildet er også tatt fra kirketårnet 1939. vi ser innover mot skolen. Levi Linds hus til høyre.

evenskjer61

Juniorstrengemusikken 1958. Foran: Korpslederen, kaptein Marna Olsen, ungdomssekretær for Troms kaptein Astrid Hansen, divisjonssjef, major Arne Ødegaard og korpshjelpepleier Ragnhild Johansen. I midten fra venstre: Herdis Warberg, Sonja Myrstad, Torild Brun, Brit Nordahl, Elsa Raftsjø, Rigmor Nibe, Vigdis Bertheussen og Synnøve Snellingen. Bak: Rita Brun, Werna Bertheussen, Birgit Myrstad, Liv-May Kaspersen, Karin Knutsen, Gunn Aspenes, Elsa Skogstad og Nancy Farstad.

 

tsnf30334

Ca. 1920. Sentralt i bildet "Skjærran", handelsstedet Evenskjer. I bakgrunnen handelsstedet Sandtorgholmen.

 

kanstad

Rundt 1960? Fra venstre Olav Åsli, Skånland skole, Richard ?, Reinholdt Raftsjø, Åge Kanstad. På denne siden av veien Karl Griff og Kåre Pedersen.

 

evenskjer48

Ansatte ved Skånland Meieri på hytta til Ernstsen i Tovik.Bak: Asbjørg Brun, ukjent, Åse Brun, ukjent, ukjent. Foran fra v.: Odd Brun, Hartløv Otterå, ukjent, Margith Andersen, Lorentz Larsen, ukjent. Sittende i stolen frøken Emmerentse Hov.

 

 

 

 

 

kat3410b

Daværende Kronprins Olav på Evenskjer etter frigjøringa. Her er han sammen med bl.a. ordfører Tonning Larsen.

 

kat3997b

Konfirmasjonssøndag i Skånland kirke rundt 1940.

 

kat4929b

Melkebilen leverer melk ved Skånland Meieri før krigen.

 

kat40822a

 Prestegården i Kleiven i 1958 eller 1957. Gården pusses opp til Stabell Horn med familie skal flytte inn.

 

kat40817a

Skånland herredshus i 1958.

 

kat40819a

Inne på ett av kontorene i herredshuset 1958. Arvid Dypvik, ukjent, Helge Dalhaug?

 

evenskjer226

Fra herredshuset.

 

 

kat36658a

Fra åpninga av Tjeldsundbrua i september 1967. I bilen sitter kong Olav og Magnar Hellebust.

 

 

 

 

evenskjer270

Høykjøring sommeren 1939. Fra venstre: Amalie Sørensen, Gråen med ett år gamle Roald Myklevold på ryggen, støttet av far Karl Myklevold, Oddbjørg Sørensen, Anton Sørensen og Alf Sørensen.