header

 

Frelsesarmeen i Skånland startet opp på Evenskjer 6. august 1922. Korpset ble opprettet etter oppdrag fra Frelsesarmeen i Harstad ved major Holm. De kjøpte et hus nede ved Kleivaelva. Dette huset var bygd av Einar Bruun. Han drev snekkeri- og møbelfabrikk der. Etter at de solgte huset til Frelsesarmeen, flyttet de til Harstad hvor han startet Bruuns møber som sønnene Fridtjof og Leif Bruun drev videre. Huset med innredning ble solgt for 46.000,- kroner. Den første sjefen for korpset var kaptein Aasbreien fra Ringsaker.

Under andre verdenskrig ble lokalet ledet fra Sandtorg. Etter krigen ble lokalet reparert og virksomheten gjenopptatt på Evenskjer. Dette varte til 1965 da korpset på Evenskjer ble nedlagt. Siden da har Frelsesarmeens korps i Harstad  hatt ansvaret for virksomheten. I 1995 ble lokalet solgt til Lions, Skånland, men Frelsesarmeen fikk fortsatt lov til å holde møter der.

evenskjer266

Fra Frelsesarmeens 60-årsjubileum 8. september 1982.

Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+

Tjeldsund kommune

Tjeldsund2020hvitbakgrunn 400x307

Den nye kommunen heter Tjeldsund kommune og kommunenummeret er  5412. Kommunen tilhører Troms og Finnmark fylke.

Kommunen har et areal på ca. 814 km2 og har vokst til å bli 4300 innbyggere.

Visjonen vår er: Sammen bygger vi livskraftige samfunn som fremmer vekst, opplevelser og folkehelse

Til venstre det gamle kommunevåpnet for Skånland kommune som er utformet av Arvid Sveen (godkjent 1988) har en svart navar mot en gul bakgrunn; illustrerer båtbygging. Til høyre den nye Tjeldsund kommunes våpen, blått Antoniuskors på blå bunn.

Skulpturlandskap Nordland

evenskjer304

Skånland er den eneste kommunen i Troms som er med på Skulpturlandskap Nordland.

Skulpturen Syv magiske punkter ligger på en liten halvøy i Brattebergan,vendt mot stedet hvor midnattssolen kan sees full av magisk strålekraft i løpet av sommermånedene. Sirkelen som gir skulpturen dens ytre form er som en gjenspeiling eller skygge av selve solskiven. Mens den ytre sirkelen forteller om solen, minner de intrikate mønstrene inni sirkelen f.eks. om naturformene i landskapet rundt. De forteller også noe om hvordan symboler har sin opprinnelse i naturens former. Den scenen som oppstår får et rituelt aspekt.
Skulpturen er også preget av det glødende røde jernet, og hvordan det hele forandrer seg med årstidene.

Kunstner er den finske kunstneren Martti Aihas


Webløsning ©2011-2016 av Web Norge